Kategóriák

Vissza a látnivalókhoz

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvári Gyógyfürdő
  • Szigetvári Gyógyfürdő
  • Szigetvári Gyógyfürdő
  • Szigetvári Gyógyfürdő
  • Szigetvári Gyógyfürdő

Cím:
7900 Szigetvár, Tinódi S. u. 1/1.

Telefon:
+36 73/510-485 vagy +36 73/510-486

E-mail:
info[at]szigetvarigyogyfurdo[dot]hu

Weboldal:
http://www.szigetvarigyogyfurdo.hu

Nyitva tartás:
Minden nap 8:30 - 19:00
Július 1-től Augusztus 31-ig 8:30 - 20:00
Tanuszoda:
Hétköznap 8:00 - 20:00
Hétvégén 8:00 - 16:00
Jegyárak: http://www.szigetvarigyogyfurdo.hu/#arak

A város történelmi múltja mellett kiváló minőségű gyógyfürdővel is büszkélkedhet, amely Szigetvár szívében található. A fürdő épülete török kori műemléket idéz kupolájával és tornyaival, míg a belső teret Zsolnay kerámiaburkolat díszíti. A kellemes pihenést az 50 évvel ezelőtt felszínre törő 62°C-os gyógyvíz biztosítja. A létesítmény több, egymást kiegészítő egységből áll (nyári strandfürdő, uszoda, termálvizes medencék, élménymedence, gyógyfürdői szolgáltató részleg), így minden korosztály számára színvonalas felüdülési lehetőséget nyújt. A strandfürdő a nyári hónapokban 25 m-es úszómedencével, csúszdás gyermekmedencével és pancsolóval várja vendégeit. A fürdőben a vendégek kényelmét külső és belső pihenő terasz szolgálja. A galérián és a kiszolgáló részlegen kialakított étterem fogadja a vendégeket. A mozgáskorlátozottak segítése érdekében az épület valamennyi pontja akadálymentesen megközelíthető. A gyógyszolgáltatások OEP támogatással történő igénybevételére is lehetőség van, melynek felügyeletét reumatológus szakorvos látja el. A széleskörű ajánlatok között megtalálható az iszappakolás, masszázs, gyógytorna, fizioterápia, balneoterápia (medencefürdő, kádfürdő, szénsavas fürdő, víz alatti sugármasszázs). Azok számára, akik a wellness szolgáltatások iránt érdeklődnek, kialakításra került finn- és infraszauna, jacuzzi és gőzkabin is.

Gyógyhely

Gyógyhely minősítést kapott az Országos Tisztifőorvosi Hivataltól Szigetvár. A helyi gyógyfürdőt, a várat és a várparkot is magába foglaló 15 hektáros terület jó minőségű levegője, alacsony zajszintje miatt döntöttek így.

Szigetvári Gyógyvíz

A víz nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, mely rendkívül kedvező hatású az ízületi, reumatikus és mozgásszervi megbetegedések kezelésére. Magas fluorid tartalma révén rendszeres használata lassítja az időskori csontritkulást, sőt a gyermekek fogszuvasodását is gátolja. Továbbá kiválóan alkalmas operációk és csonttörések utáni rehabilitációs, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére, prosztata bántalmak megszüntetésére. A magas vérnyomásban, érrendszeri betegségekben szenvedők és a szívbetegek is bátran használhatják a fürdőt.

A gyógyvíz összetétele (mg/l)

Nátrium

788

Jodid

0.39

Ammónium

5.7

Fluorid

3.9

Kalcium

6.0

Hidrogénkarbonát

988

Magnézium

1.74

Szulfát

25

Kálium

8.2

Metaborsav

10

Vas

0.05

Metakovasav

46

Lítium

0.27

Szabad szénsav

12.3

Klorid

745

Oldott oxigén

1.6

Bromid

3.25

Összesen

2620