Kategóriák

Pályázatok

 

KEHOP-1.2.1-18-2018-00107

„Szigetvári helyi klímastratégia kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás”

Konzorciumi partner: Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület

Pályázat keretében megvalósul: Szigetvár Klímastratégiájának kidolgozása. Szemléletformáló programsorozatok szervezése és lebonyolítása, figyelemfelkeltő akciók megvalósítása.

A pályázat célja a klímaváltozáshoz történő alkalmazkodással kapcsolatos tudásmegosztás, valamint széleskörű szemléletformálási programok megvalósítása melyek a fenntartható fejlődés mellett közvetlenül a lakosság életmódját és életfeltételeit is javítják.

Támogatás Összege: 20.000.000 Ft

Projekt kezdete: 2019.09.01 – Befejezése: 2021.02.28.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projekt támogatottsága 100%.

További információ kérhető:

Marton-Fekete Csilla Vagyongazdálkodási és Műszaki osztályvezető

Elérhetőség: tel: 73/514-324; e-mail: muszaki[at]szigetvar[dot]hu; klimaszig[at]gmail[dot]com


Kedvezményezett neve: Szigetvári”Zrínyi 1566”Turisztikai Egyesület

Projekt címe: Civil szervezetek szakmai programjának támogatása 2016

Szerződött támogatás összege: 1.500.000

Támogatás mértéke: 90 %

 Projekt tartalmának bemutatása:

Az Egyesület a pályázatba betervezett tevékenységen keresztül a helyi gazdaság fellendítését, a helyi gazdasági szereplők ismertségének növelését kívánta elérni.

A szervezet fel kívánta karolni a desztinációban tevékenykedő termelőket, kézműveseket, vállalkozásokat, civil szervezeteket és szervezett keretek között kínált arra lehetőséget, hogy tevékenységüket, portékáikat bemutassák és szélesebb körben megismertessék a látogatókkal. A támogatás másrészt a 2016-os „Zrínyi Miklós–Szigetvár 1566” emlékév keretében megszervezésre kerülő rendezvények, programok megvalósításában nyújtott segítséget.

A saját illetve civil szektor rendezvényeinek színvonalát hazai előadóművészek, versenybírák meghívásával kívánta emelni.

A kampányok, rendezvények hozzájárultak a város/ térség/ hazánk népszerűsítése mellett a szigetvári vár ostromáról való méltó megemlékezés elősegítéséhez, a történelmi múlt megismeréséhez.

Projekt időtartama: 2016.április 01 - 2017. március 31.

Projekt azonosító száma: NEA - TF - 16 – SZ - 0520


Kedvezményezett neve: Szigetvári”Zrínyi 1566”Turisztikai Egyesület

Projekt címe: Civil szervezetek működési programjának támogatása 2016

Szerződött támogatás összege: 1.000.000

Támogatás mértéke: 90 %

Projekt tartalmának bemutatása:

Az Egyesület a tanácsadó iroda költségeinek csökkentésére használta fel a támogatást. A pályázat segítségével egyrészt a www.tdmszigetvar.hu honlap került fejlesztésre, másrészt PR cikkek, fizetett hirdetések kerültek megjelentetésre.

A weboldal átszerkesztése és a marketing tevékenység, hirdetés, szóróanyag, hozzájárul Szigetvár és térségének népszerűsítéséhez, a programok bemutatásához, reklámozásához, másrészt a településen és vonzáskörzetében található szolgáltatások előtérbe helyezéséhez, amelyek minőségükkel, színvonalukkal elősegítik a térség népszerűsítését, megismertetését, a falusi turizmus fellendítését, továbbá támogatják a térségben érintett vállalkozások, civil szervezetek fenntartható fejlődését, sikeres működését.

Projekt időtartama: 2016.03.31 – 2017. 03.30.

Projekt azonosító száma: NEA - TF - 16 – M - 0604

Kedvezményezett neve: Szigetvári „Zrínyi 1566” Turisztikai Egyesület

Projekt címe: „Turisztikai kapcsolatok és termékek fejlesztése a Szigetvári TDM területén”

Szerződött támogatás összege: 42.500.000 Ft

Támogatás mértéke: 85 %

Projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretén belül eszközbeszerzés kapcsán mobilszínpad, mobil installáció, irodai bútorok, számítástechnikai eszközök vásárlására került sor. A Zrínyi téren ingyenes Wifi került kiépítésre, kültéri információs - és tagi táblarendszer készült. A Szigetvárra látogató turisták szemszögéből talán a leglátványosabb beruházást a csónakázó tavon elhelyezésre kerülő mobil szökőkút és a környezetében elhelyezett 3 db pad garantálja. A TDM szervezet fel kívánja karolni a desztinációban tevékenykedő őstermelőket, egyéb házi termékeket készítő vállalkozásokat és szervezett keretek között kínál arra lehetőséget, hogy portékáikat bemutassák és szélesebb körben megismertessék a turistákkal. Mindezen célok elérése érdekében egy adatbázis készült a helyi termelők elérhetőségéről, termékeiről, elérési pontjaikról, valamint együttműködési megállapodások is kidolgozásra kerültek. Jelentős szerepet kapott a megvalósításban a marketing tevékenység, úgymint arculattervezés, honlap aktualizálás, többnyelvűvé tétel, kiadványok készítése, online marketing, nyomtatott sajtóban való megjelenés, nyilvánosság biztosítása, reklámtárgyak készítése, turisztikai vásárokon és workshopokon való részvétel. A megjelenések turisztikai termékek köré csoportosítva mutatták be a térség vonzerőit részletes információkkal, képekkel, úgymint attrakciók, programok, helyi termékek, specialitások, szálláshelyek, vendéglátóhelyek.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2015.09.30.

Projekt azonosító száma: DDOP-2.1.3/B-12-2012-0004