Kategóriák

Új buszjáratok az almamelléki erdei vasúthoz

Az idei nyári szezontól jóval könnyebbé válik a különleges „zselici csühögő” és a szomszédos Ibafa falu elérése a legközelebbi nagyobb város, Szigetvár felől.

A különleges, de félreeső almamelléki erdei vasúton ezentúl autó nélkül is könnyebben szervezhetünk utazásokat a Dél-dunántúli Közlekedési Központ új autóbuszjáratainak köszönhetően. A korábbi közlekedési rend kisebb korrekciója után a buszok csatlakoznak az Almamellék és Sasrét között hétvégenként közlekedő erdei vasúthoz.

 

Például Pécsről a 08.15-kor induló szigetvári busszal, míg Kaposvárról 07.55-kor indulva is könnyen elérhető lesz az erdei vasút első járata, míg a nagyobb túrákat kedvelők maradhatnak egészen az utolsó, Sasrétről 16 órakor induló vonatig, da beleférhet a napba az erdei vasutazás mellett a szomszédos Ibafa falu, és híres pipamúzeumának meglátogatása is.

 

Az almamelléki erdei vasút hazánk kisvasútjai közül is az egyik legkisebb: mindössze 600 mm-es nyomtávon zakatol a nyolc kilométerre lévő Sasrét felé, ahol a Biedermann család csodás vadászkastélya mellett a vidék legkiterjedtebb őserdeje, erdei iskola, és számos kisebb-nagyobb kirándulási lehetőség vár, akár a dombok túloldalán vezető Dél-dunántúli Kéktúrán is.