Kategóriák

Vissza a látnivalókhoz

Zrínyi Vár

                                                                                 Nyitvatartás

Október 1-től Április 30-ig:  HÉTFŐNKÉNT ZÁRVA!

Kedd-Vasárnap 09:00-16:00  

Május 1-től szeptember 30-ig:

Hétfő-Vasárnap: 09:00-18:00

A Török Ház május 1. és szeptember 30. között várja a kedves látogatókat a Vár nyitvatartási rendje szerint.

A vár területén lévő múzeumok továbbra is látogathatók,

illetve tárlatvezetéssel, viselet- és fegyverbemutatóval várjuk az érdeklődőket előre egyeztetett időpontban.

Kiállítások:

Sziget története a kezdetektől 1566-ig

Szigetvár a török korban

Muzeális fegyver-, műtárgy-, és eszközgyűjtemény

Szulejmán szultán dzsámija

A türbekutatás történetének, eredményeinek bemutatása

A 16. század hazánkat érintő eseményeinek bemutatása animációs filmeken

Belépőjegy áraink

A feltüntetett árak 2023.03.01-től visszavonásig érvényesek. A Vár látogatása és az összes kiállítás megtekintése 6 éves kor alatt és 70 éves kor felett INGYENES!

További szolgáltatásainkról, kedvezményeinkről és csoportoknak szóló ajánlatainkról érdeklődni lehet elérhetőségeinken!

– Szigetvár kártyával, a Várbaráti Kör tagjainak, valamint a Szigetvári lakcímkártyával rendelkezőknek a Várudvar ingyenesen látogatható!

– A vallási célból érkező látogatók is belépési díj fizetésére kötelesek.

– Díjtalan a belépés a Szigetvári iskolásoknak, tanóra keretében történő látogatás során.

 

Felnőtt jegyárak (Aktív korú látogatók)  - 2500,-Ft/fő. A belépőjegy megvásárlásával a vár teljes területe bejárható, az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás)

Diák és nyugdíjas jegy - 2000,-Ft/fő. A belépőjegy megvásárlásával a vár teljes területe bejárható, az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás)

Családi jegy (két felnőtt+2 gyermek) - 5000,-Ft. A belépőjegy megvásárlásával a vár teljes területe bejárható, az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás)

Csoportos jegy (10 fő) - 2000,-Ft. A belépőjegy megvásárlásával a vár teljes területe bejárható, az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás)

Szigetváriaknak(lakcímkártyával) - 50% kedvezmény. Az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás) A várudvar ingyenesen látogatható.

Szigetvár Kártyával rendelkezőknek és a Szigetvári Várbaráti Kör tagjainak 50% kedvezmény. Az összes kiállítás és látnivaló megtekinthető (időszakos kiállítások, Szulejmán szultán Dzsámija, vártörténeti kiállítás). A várudvar ingyenesen látogatható.

Sétálójegy - 1000,-Ft/fő. A vársétány és várkert, valamint a várfal látogatására jogosít.

Múzeumpedagógiai foglalkozás - 1000,-Ft/fő. Múzeumpedagógiai foglalkozást biztosítunk előre bejelentett iskolai osztályoknak, gyermekcsoportoknak. Az ár 800 Ft / főre értendő. Zoknicsata 20 főtől 500 forint/ fő áron elérhető.

Török Ház - 500,-Ft/fő. A Török Ház - Bástya utca 3. alatt látható kiállítás kizárólagos megtekintése esetén fizetendő díj 14 éves kor felett.

A Szigetvári Vár Nemzeti Emlékhely, emlékezve Zrínyi Miklós és mártírtársai 1566-os hősi helytállására, és halálára. Szulejmán szultán utolsó hadjárata, és egyben a szultán élete is a vár falai alatt fejeződött be. Miután Zrínyi Miklós és néhány száz főnyi megmaradt védője nem számíthattak segítségre, a lángtengerré vált belső várból rárontottak az ellenségre, és nagy részük, köztük a kapitány is, hősi halált halt.  A várban századokon átívelő látogatást tehet a vendég, hiszen az első, XV. század elején épített kerektorony maradványaitól kezdve az 1566-os török megszállást követően épített Szulejmán szultán, és a 17. század elején épült kazamatasoron keresztül a XX. század elején megépült Andrássy-kastélyig kalandozhatunk térben és időben. A XVI. századot bemutató állandó kiállítás látványos leletei mellett megtekinthető a Szulejmán szultán türbekutatását bemutató, illetve az ott fellelt tárgyi emlékekből készült kiállítás is, a várkertben pedig az Andrássy grófok által telepített arborétum különleges szépségű környezetében pihenhet az élményekben megfáradt látogató. A korhű viselet- és fegyverzetbemutatók, rendszeresen indított tárlatvezetések mellett interaktív elemekkel bővített turisztikai attrakció várja a vendégeket.

A vár kazamatasorán jelenleg a Nemzeti Várprogram keretében felújítási munkálatok folynak, ezért ez a terület egyáltalán nem, illetve a várfal csak részben látogatható. Az akadálymentesítés részleges, Szulejmán szultán dzsámijához nem biztosított. Egyéb időszakos korlátozásokról, eseményekről, rendezvényekről facebook oldalunkon tájékozódhat az érdeklődő.

https://www.facebook.com/szigetvarizrinyivar