Kategóriák

29. Rókaűző Váltófutóverseny

2023. október 21-én megrendezésre került a 29. Rókaűző váltófutóverseny

28 év után megváltozott a Rókaűzők Váltófutóverseny útvonala. Csak az útvonal lett más, de a tartalom változatlan maradt. Továbbra is 4 és 12 fős vegyes csapatok versenyeztek a kb. dupla maratoni (85 km-es) távon.

A rossz idő ellenére nap során az útvonal 3/4-ed részét erdőben teljesítették a vállalkozó kedvű sportolók.  A táv futása közben szebbnél szebb látnivaló tárult résztvevők elé, például a Szigetvári Zrínyi Vár, Zselici Csillagpark, Katica Tanya, Petörke Portéka Piac, Feneketlen kút, Hotel Kardosfa, Szenna Skanzen, és nem utolsó sorban Kaposvár belvárosa.

A zselici települések melyeket a verseny érintett: Szigetvár, Somogyapáti, Somogyhárságy, Zselickisfalud, Szilvásszentmárton, Patca, Bárdudvarnok, Szenna, Kaposszerdahely és Kaposvár élményt kínálnak csodálatos természeti és történelmi látnivalóikkal egyaránt.

A verseny összekapcsolta a Zselic északi és déli (somogyi és baranyai) területeit, ami napjainkban komoly célja a helyi turisztikai gondolkodásnak.

A rajt helyszínéül szolgált a magyar történelem legendás helyszíne, a Szigetvári Zrínyi Vár, mely teljesen felújítva egész évben várja látogatóit.

A cél helyszíne Kaposvár belvárosa, ami 2010-ben elnyerte a "Magyarország legszebb főtere főutcája" címet.

Idén 8 db 4-fős csapat és 33 db 12 fős csapat állt rajthoz. A Kaposvári és Szigetvári csapatok mellett érkeztek „Rókák”: Hosszúhetény, Pécs, Sopron, Eger, Budapest, Komló, Szombathely, Nagyatád, Szeged településekről is.